Institut Príncep de Girona
Travessera de Gràcia 357
08025 Barcelona

CÀPSULES D'APRENENTATGE de literatura catalana

Aquest projecte proposa una nova manera d'aprendre, ensenyar i avaluar mitjançant dues eines que gairebé tots tenim entre mans: un mòbil i un ordinador en xarxa.   

En resum, és molt senzill: 
1. Ens documentem a la xarxa.
2. Triem la informació idònia i l'expliquem amb les nostres paraules.
3. Muntem un bon guió.
4. Ens gravem la veu, a nosaltres mateixos i editem la CÀPSULA.

PERÒ... QUÈ ÉS UNA CÀPSULA? És un breu audiovisual en què expliquem en primera persona aquell període cultural, aquell autor o aquella obra (o qualsevol contingut que vulguem aprendre). L'anomenem D'APRENENTATGE perquè capgira el protagonista: ja no és el professor l'únic que dóna la lliçó sinó que són els mateixos alumnes els qui aprenen explicant als altres el que han après, i ho divulguen a la xarxa per compartir-ho. L'hem fet a 4t d'ESO, a Llengua Catalana i Literatura, i hem posat en joc la iniciativa personal, el treball en equip, el coneixement de l'entorn, l'aprofitament de les eines TIC, l'expressió oral i escrita, la capacitat per relacionar-nos, per trobar entre tots les respostes, etc. Per això volem difondre'n la metodologia: creiem que la podeu aplicar a altres àmbits. Posem al vostre abast la programació íntegra del projecteEn qualsevol cas, si us atreviu, no dubteu a preguntar-nos tots els detalls.

Aquí teniu les càpsules més ben valorades, totes de LITERATURA CATALANA. Hi anirem afegint les càpsules que vagin sorgint curs rere a les classes la literatura. Gaudiu-les... i atreviu-vos a explicar-vos també amb imatges!

Joan Fontdeglòria Solà
joanfontde@inspgirona.cat
JOAN MARAGALL
EL MODERNISME LA RENAIXENÇA TERRA BAIXA d'Àngel Guimerà

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada